Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μηχανισμός των Αντικυθήρων--10-11-2014-


http://e-sterea.gr/

Στο Συνεδριακό κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος" στην Κρύα της Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, μία εκδήλωση - έκθεση, με θέμα : Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ο Μηχανισμός.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, είναι ο πρώτος ανθρώπινος υπολογιστής στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 100 π.Χ και δουλεύει με γρανάζια. Βλέποντας το αντικείμενο αυτό, μπορεί να καταλάβει κανείς, την επιστημονική γνώση που είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Βοιωτίας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβάλλει τον ελληνικό  Πολιτισμό  και να συμβάλλει στην προσπάθεια να γίνει γνωστός ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Να μας δείξει, ποιοι ήμασταν στο παρελθόν και ποιοι θέλουμε να είμαστε στο μέλλον.Στην εισήγησή του ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κ. Σύρος, τόνισε πως, οι Αρχαίοι Έλληνες μέσα σε ένα μικρό κουτί, κατάφεραν να κλείσουν όλη αυτή τη γνώση, την ορθή επιστημονική γνώση της εποχής τους, ενώ αιώνες μετά, πολλοί ερευνητές ή επιστήμονες, "κάηκαν" στο πυρ το εξώτερον, μόνο και μόνο επειδή είπαν ότι η γη κινείται.Η κα Ευαγγελία Καράβα, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Λιβαδειάς, μίλησε για έναν μηχανισμό εκπληκτικής ευφυίας, που μπορούσε να απεικονίσει, προβλέποντας σε βάθος δεκαετιών, το ουράνιο στερέωμα.Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι:Ξενοφώντας Μούσας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διευθυντής του τομέα Αστροφυσικής και Μηχανικής καιΔιονύσης Κριάρης, Μαθηματικός, Κατασκευαστής ομοιωμάτων της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Πριν από είκοσι έναν αιώνες, κατασκευάστηκε στην Ελλάδα ένας μηχανισμός εκπληκτικής ευφυΐας που μπορούσε να απεικονίσει, προβλέποντας σε βάθος δεκαετιών, το ουράνιο στερέωμα, τις θέσεις του ήλιου και της σελήνης, τις φάσεις της σελήνης, ακόμα και εκλείψεις.
Αλλά αυτή η απίστευτη εφεύρεση κατέληξε στη θάλασσα, και το μυστικό της έμεινε κρυμμένο για δύο χιλιάδες χρόνια.






http://e-sterea.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου